POLITIKA VARSTVA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKOV

Ta politika varstva zasebnosti in uporabe piškotkov velja za uporabnike ter za celotno spletno mesto, vključno z njegovimi podstranmi.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto www.prolocotrade.si (v nadaljevanju: uporabnik).

Z uporabo spletnega mesta, uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami.

I. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

V podjetju Proloco Trade spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov – ZVOP-1), pravili o varstvu osebnih podatkov in internimi akti našega podjetja.

1. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s Pravili varstva osebnih podatkov, je Proloco Trade d.o.o., Cesta na Rupo 49, 4000 Kranj.

2. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali v tretje države

Podjetje Proloco Trade zbranih osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam ali v tretje države.

3. Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave

Podjetje Proloco Trade zbira in obdeluje osebne podatke na podlagi privolitve posameznikov.

3.1. Obdelava na podlagi privolitve

Podjetje Proloco Trade zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov za namene pošiljanja e-novic, z informacijami o aktualnih projektih, prostih stanovanjih, poslovnih prostorih in ostalih novostih ter za naročanje na oglede stanovanj. Navedena obvestila se pošiljajo izključno preko elektronske pošte.

Za ta namen podjetje Proloco Trade od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov, telefon.

4. Varstvo osebnih podatkov

Podjetje Prva hiša za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvaja vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe, bodisi sam na podlagi internih aktov, bodisi preko svojih pogodbenih partnerjev, tako, da se:

  • varujejo prostori, oprema in sistemsko programska oprema, vključno z vhodno-izhodnimi enotami;
  • varuje aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
  • preprečuje nepooblaščen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vključno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omrežjih;
  • zagotavlja učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov;
  • omogoča poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje za katero se posamezni podatki shranjujejo.

5. Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki posameznika, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo, dokler obstaja namen oziroma do preklica dane privolitve posameznika.

Osebni podatki uporabnika – posameznika, ki se obdelujejo na podlagi legitimnega interesa, se obdelujejo in hranijo, dokler obstaja namen. Na podlagi pisnega preklica uporabnika spletnega mesta se podatki izbrišejo.

6. Pravice posameznika

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Proloco Trade d.o.o., Cesta na Rupo 49, 4000 Kranj ali preko elektronske pošte info@prolocotrade.si. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik pa lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

7. Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo podjetje Proloco Trade nemudoma izvedlo vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bo o tem obvestil, prav tako bo s tem seznanilo pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

II. POLITIKA PIŠKOTKOV

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):

  • Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

Zahtevani piškotki

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
PHPSESSID Proloco Trade seja Hranjenje vrednosti vaše seje na spremljevalnih spletiščih

III. VELJAVNOST

To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov podjetja Proloco Trade bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili. Ta Politika je objavljena na spletnem mestu www.prolocotrade.si in velja od 25. maja 2018 dalje.